Најчесто поставувани прашања

 • ПРИМА мебел е Хрватски бренд?

  Да. Прима Група најголемиот Хрватски бренд со СОПСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО И РАЗГРАНЕТА МАЛОПРОДАЖНА МРЕЖА на мебел во Хрватска и Македонија. СОПСТВЕН ДИЗАЈН, производство и сите дополнителни услуги ги обединивме во единствен проект на целокупно опемување на ентериер. Постојано вложуваме во развој, ги слушаеме желбите и потребите на купувачите користејќи ги врвните ЕУ материјали и инвентивен дизајн со давање потполни услуги на своите купувачи.

 • Колку продавници имата и каде? Кое е работното Време?

  Нашите решенија за целосно опремување на ентериер ви ги претставуваме во 8 салони во Македонија. Адресите, работното време и контакти од сите салони на Прима мебел се наоѓаат на следниот линк: Продавници: Prodajni alat Palmanova premium

 • Дали имате во понудата мебел по мерка?

  Во редовната понуда на мебел по мерка се КУЈНИТЕ ПО МЕРКА. Посебно внимание плени тренди и иновативните решенија од сегментот на МОДУЛАРЕН МЕБЕЛ, а се однесува на линијата на тапациран мебел, регали, предсобја, трпезариски маси, и програмите на спални соби. Подарете ја вашата доверба на нашите стручни продажни советници (во за Вас најблискиот салон) при пронаоѓањето на идеално целосно решение кое ќе ги задоволи сите ваши потреби при опремување на сопствениот дом, куќа за одмор или апартман. Услугата за советување и просторно 3Д планирање е бесплатна и не е потребно предходно да се најавите. Бесплатно е земањето мерки во вашиот дом!

 • Може ли при купувањето да се одбере боја на производот која не е наведена на веб страната на Прима?

  Достапните бои на производот се истакнати на веб страната, кај секој производ. Постои можност некој производ (или производи во одредени бои) да не се видливи на веб страната на Прима.Затоа посетете го за Вас најблискиот салон на Прима и ќе добиете потполната информација на комбинации на бои и материјали за производ кој Вас ве интересира. Попис на салоние на Прима се наоѓа на линкот: Продавници: Prodajni alat Palmanova premium.

 • Може ли да се купи производ во еден, а да се превземе во друг град?

  Секако! Одберете мебел во за Вас најблискиот салон на Прима, а доставата, монтажата или превземањето договорете го во салон кој на Вас ви одговоара. Попис на салоние на Прима се наоѓа на линкот: Продавници: Prodajni alat Palmanova premium.

 • Колку е гаранцијата на мебелот?

  На секој производ на веб страната е назначено траењето на гаранцијата. Доколку тоа не е назначено гаранцијата на производот е 12 месеци од денот на купувањето. Во гарантниот рок ќе ги решиме сите недостатоци на производот (во најкаток можен рок, а најкасно 45 дена од превземањето на производот на поправка; не важи за распродажните производи) Гаранцијата не важи за производи кои се користат неправилно, се менуваат или чистат со погрежни методи или погрешни производи за чистење. Гаранцијата не покрива гребнатини, оштетувања од удар, незгода или слични причини. Исто така гаранцијата не вачи ако артиклите се користат на отворено, во влажно опкружување или ако не се користени во домаќинство.

 • На кој начин можам да ги платам производите и услугите?

  ВО СИТЕ САЛОН НА ПРИМА нудиме готовинско или безготовинско плаќање на производи или услуги. Сите картички ги примаме еднократно (сите кредитни и дебитни картички на домашните банки и сите странски банки чија авторизација е прифатена од ПОС терминалот) Исто така, Ви нудиме и можност за плаќање на рати.

  1. Готовина
  2. Безготовинско плаќање
  3. Сите кредитни и дебитни картички на домашните банки и странски банки која авторизација е прифатена од ПОС терминалот

  Detaljnije informacije o načinima plaćanja dostupne su na sljedećem linku: Прима Мебел

 • Колку ќе платам достава и монтажа на моите производи?

  Цената за услугите за достава и монтажа не се вклучени во цената на прозводот бидејќи Ви оставаме можност да самостојно организирате достава и монтажа. Доклку ви треба помош, стручните лица на Прима за Вас ќе направат достава и монтажа на купениот производ. Доставата се прави на подрачјето на Македонија. Информации за условите за достава и монтажа ЗА СИТЕ САЛОНИ НА ПРИМА ИЛИ НА ВЕБ СТРАНАТА достапни се на следниот линк:

 • Во кој дел од денот може да очекувам достава?

  Доставуваме роба исклучиво во работен ден и во работно време на магацинот. По телефон ќе ве контактираме околу терминот за достава и ќе се договориме околу доставата. Доставата се врши до влезот на стамбениот објект под услов да на местото за достава можеме непречено да дојдеме со доставното возило. Влезот до стамбениот објект мора да биде слободен, во спротивно доставата се врши до најблиската точка на кој е можен растовар.

 • Во кој дел од денот може да очекувам достава?

  Доставуваме роба исклучиво во работен ден и во работно време на магацинот. По телефон ќе ве контактираме околу терминот за достава и ќе се договориме околу доставата. Доставата се врши до влезот на стамбениот објект под услов да на местото за достава можеме непречено да дојдеме со доставното возило. Влезот до стамбениот објект мора да биде слободен, во спротивно доставата се врши до најблиската точка на кој е можен растовар.

 • Cекако, имате право на рекламација! Рекламација на производот може да пријавите:

  1. Во салонот на Прима во кој сте го купиле производот
  2. на адресата на сметката : Prima commerce d.o.o., Slavonska cesta 6, 43000 Bjelovar
  3. на e-mail адреса: info@prima-mebel.mk

   Производот ми е оштетен, имам ли право на рекламација и на кој можам да се обратам?

Niste uspjeli pronaći željeni odgovor?

Pošaljite nam email i odgovorit ćemo vam u najkraćem roku!

 

 

 

 

 

 • Сопствено производство
  Прима за Вас управува со комплетниот процес на производство на мебел, од развој на производот, производството до доставата и монтажата.
 • Суровина
  Прима користи исклучиво Хрватска суровина за изработка на мебелот на Прима.
 • Гаранција за квалитет
  Прима, сертифициран производител на мебел, гарантира за врвен квалитет со контрола на добавувачите.
 • Кратки рокови на достава
  Сопствен развој на производот, производство, достава и монтажа овозможуваат кратки рокови на испорака на нашите купувачи.
 • Разгранета мрежа
  Прима е најголем малопродажен ланец на мебел со 57 салони во Хрвтска и 8 салони во Македонија.
 • Брза достава и монтажа
  Сопственото производство и брзата изработка овозможуваат квалитетна и брза достава и монтажа во Вашиот дом.
 • Стручно советување
  Врвниот тим на стручњаци во Прима е на Ваша услуга при правењето на целосно решение за опремување на стан, апартман или куќа за одмор.
 • Индивидуален пристап
  За Вас правиме бесплатно мерење во Вашиот дом и предлог за идејно решение за опремување на ентериерот.
 • Хрватски дизајн
 • Хрватско производство
 • Хрватски квалитет
Conversion rate: 1 EUR = 7,53450 HRK